Cursus Politiek Actief

Wil je meer weten over de gemeente en de lokale politiek? Of ben je benieuwd wat een raadslid doet en of het misschien iets voor jou is? Doe dan mee met de gratis cursus ‘Politiek Actief’.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is voor inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek die erover nadenken politiek actief te worden, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. Ook voor mensen die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen is de cursus zeer geschikt.

Waar gaat de cursus over?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus zeer geschikt. 

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Onder de (gast)docenten bevinden zich o.a. burgemeester Otwin van Dijk, griffier Marco Looman en verschillende raadsleden. Uiteraard ontmoeten de deelnemers lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

De cursus start op woensdag 4 november 2020 en bestaat in totaal uit 5 bijeenkomsten, met elk een ander thema. De laatste bijeenkomst bestaat uit het bijwonen van een raadsvergadering. De cursusdagen vinden plaats in de avond op het DRU industriepark in Ulft. Uiteraard voldoen de bijeenkomsten aan de dan geldende Covid-19 maatregelen.

  • Woensdag 4 november: Introductie en kennismaking, politiek
  • Woensdag 11 november: De gemeente
  • Woensdag 25 november:  De gemeenteraad
  • Maandag 30 november: Debatteren
  • Donderdag 10 december: Raadsvergadering bijwonen

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 16 oktober bij Dorien de Keyzer, raadsadviseur van de gemeenteraad via griffie@oude-ijsselstreek.nl of 0315 – 292 460. Ook voor vragen over de cursus kunt u hier terecht. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen. Zijn er minder dan 10 deelnemers, dan kan de cursus helaas niet doorgaan. Plaatsing gebeurt op basis van aanmelding.