(Kinder)raadsleden ruimen Oude IJsselstreek op tijdens Opschoondag 2023!

Gepubliceerd op: 23 maart 2023 09:03

Tijdens de landelijke Opschoondag van zaterdag 18 maart 2023 verzamelden inwoners van Oude IJsselstreek weer volop afval. Ook waren er raadsleden en kinderraadsleden aanwezig om gemeente Oude IJsselstreek weer een stukje mooier en schoner te maken. De kindergemeenteraad heeft maar liefst €125 opgehaald en gedoneerd aan goede doelen!

Overal werd afval opgeruimd. Scholieren, buurten, de gemeenteraad én kindergemeenteraad en hele gezinnen hielpen mee om de gemeente vrij te maken van zwerfafval. Ook de Wildbeheereenheid hielp traditiegetrouw een handje mee. Niet alleen op het eigen schoolplein, in de eigen buurt of wijk, maar ook in het buitengebied waren vrijwilligers actief. Zij konden gebruik maken van door de gemeente beschikbaar gesteld opruimmateriaal zoals afvalzakken en prikkers.

Ondanks dat afval op straat gooien een flinke boete kan opleveren, ligt er in de gemeente veel zwerfafval. Gelukkig zijn er behalve op deze Opschoondag het hele jaar door veel vrijwilligers actief die hun handen uit de mouwen steken om zwerfafval op te ruimen. Een schone omgeving is fijn om in te wonen en te leven. En dat is goed voor mens en dier.

Verschillende raadsleden liepen met hun eigen buurt, vrienden of familie door de gemeente om zwerfafval op te ruimen. De kindergemeenteraad verzamelde 's ochtends bij de gemeentewerf om daar het industrieterrein op te ruimen. Ze vonden heel veel; maar liefst 25 zakken werden gevuld door deze kanjers! Dit leverde in totaal €125 op, wat de kinderraad heeft gedoneerd aan 4 hele mooie goede doelen. Ze hebben geld gedoneerd aan Stichting Jarige Job, Het Vergeten Kind, Prinses Máxima Centrum en Ronald McDonald Kinderfonds. Dit zijn allemaal belangrijke goede doelen die iets voor kinderen doen, op verschillende manieren.

 

Opschoondag 2023 - 1

Vooral bij het water vonden de kinderraadsleden veel zwerfafval!

Opschoondag 2023 - 3

Kinderburgemeester Quinn en wethouder Janine Kock waren tevreden met de hoeveelheid zwerfafval dat uit de natuur is gehaald!

Opschoondag 2023 - 2