Bezoek Stadtrat Emmerich am Rhein

Gepubliceerd op: 09 oktober 2019 15:25

Op 17 september ontving de gemeenteraad van Oude IJsselstreek zijn Duitse buren: de raad van Emmerich am Rhein. Het bezoek stond in het teken van het aanhalen van de banden tussen de twee buurgemeentes.

"In een wereld waar grote leiders bezig zijn met het optrekken van grenzen proberen wij die juist naar beneden te halen. Die grens is gemaakt door mensen, maar als buren blijkt die grens nog te vaak een hindernis." Aldus burgemeester Otwin van Dijk

Het bezoek was een mooi moment om een klein stukje van de ontwikkelingen in Oude IJsselstreek te laten zien. Zeker op het gebied van SMART industry en logistiek kunnen de twee gemeentes veel voor elkaar betekenen. "Waarom zou je je producten helemaal naar de haven van Rotterdam sturen, als de haven van Emmerich op 15 kilometer bij ons vandaan ligt", zei de burgemeester.

Als eerst bezochten de raden het bedrijf 247 Tailorsteel. In woord en daad zagen zij hoe het bedrijf, dat tevens actief is in Duitsland, pioniert aan digitalisering van de plaatstaalbewerkende industrie. Vervolgens brachten de raadsleden een bezoek aan het DRU Industriepark. Bij de rondwandeling over het complex werd verteld over de geschiedenis van de DRU, de verschillende organisaties die momenteel verbonden zijn aan het complex en de toekomstplannen voor het Industriepark.

Bij afsluiting van het bezoek benadrukte burgemeester Peter Hinze van Emmerich de lange vriendschap tussen de twee gemeenten in de hoop deze vriendschap nog lang voort te zetten.