Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Gepubliceerd op: 14 december 2022 09:12

Op donderdag 15 december 2022 vindt de laatste raadsvergadering van dit kalenderjaar plaats. Daarna is het alweer tijd voor het Kerstreces! Op maandag 9 januari begint de gemeenteraad weer fris en fruitig aan het nieuwe jaar.


2022 was een druk en spannend jaar voor de raadsleden, want afgelopen maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dat betekende veel campagne voeren, gesprekken voeren met inwoners en bij sommigen een wisseling van de wacht. In totaal namen 11 nieuwe raadsleden zitting in de gemeenteraad van Oude IJsselstreek. Sommigen van hen waren al een tijdje fractieassistent, maar anderen werden pas op dat moment politiek actief.


Ondanks het feit dat deze gemeenteraad nog geen jaar in deze samenstelling bij elkaar is, hebben zij al best wat tijd samen gespendeerd. Zo zijn er al flink wat vergaderuurtjes voorbij gevlogen, maar er zijn ook gezellige momenten gedeeld en veel nieuwe kennis opgedaan.


Kerstreces
Het reces betekent dat er de komende tijd even geen raads- of commissievergaderingen plaatsvinden. Soms is dat ook hard nodig, want raadsleden zijn gemiddeld zo'n 16 tot 20 uur per week bezig met het raadswerk. De afgelopen periode vonden er veel (lange) vergaderingen plaats, bijvoorbeeld toen de begroting werd vastgesteld begin november.


In de week van 9 januari vinden de commissievergaderingen weer plaats. Twee weken later, op donderdag 26 januari, kunt u de gehele raad weer in actie zien tijdens de eerste raadsvergadering van 2023.


De gemeenteraad van Oude IJsselstreek wenst al onze inwoners hele fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling toe. Blijf veilig en gezond en rust goed uit, zodat we ons met z'n allen weer kunnen inzetten volgend jaar! Tijdens het reces is de griffie gewoon bereikbaar voor vragen en/of als u iets onder de aandacht van de gemeenteraad wilt brengen. U kunt mailen naar griffie@oude-ijsselstreek.nl.


Kerstreces 2022

Dit bericht verscheen op 14 december 2022 in de Gelderse Post.