Zomerreces 2022

Gepubliceerd op: 06 juli 2022 09:07

Op donderdagavond 30 juni heeft de gemeenteraad haar laatste raadsvergadering van het politieke jaar gehad. Vanaf 8 juli begint het zomerreces, die zal duren tot 29 augustus.


Op 30 juni vond de besluitvorming over de Jaarstukken 2021, Bestuursrapportage 2022 en de Voorjaarsnota 2023 plaats. Daarnaast werden er ook nog besluiten genomen over reguliere agendapunten. Een volle agenda, dus het zomerreces komt als geroepen.


De raadsleden hebben sowieso een hele drukke periode achter de rug. Dit begon natuurlijk al een tijd geleden met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Campagne voeren gaat nu eenmaal niet in de koude kleren zitten. In maart was het dan eindelijk zover: de verkiezingen. Een spannende periode, waar veel emoties bij kwamen kijken. Inmiddels is de gemeenteraad al een klein beetje gesetteld, vooral na het installeren van het nieuwe college. Ook al is de gemeenteraad nog maar een relatief korte periode compleet, men heeft al flink wat werk verzet en de nodige vergaderingen bijgewoond. Het zomerreces is dan ook een welkome pauze.


Het reces houdt in dat er de komende periode geen commissie- en raadsvergaderingen zullen plaatsvinden. Het dagelijks bestuur gaat uiteraard gewoon door, maar politiek zal het een stuk rustiger zijn. Mocht er onverhoopt iets ernstigs gebeuren, dan is er natuurlijk wel altijd de gelegenheid om tijdens het reces de raad bij elkaar te roepen.


Na hun welverdiende rust komen de raadsleden en fractieassistenten op 29 augustus weer terug om direct volop aan de bak te gaan. Er staan namelijk alweer de nodige vergaderingen op de agenda voor de rest van het jaar. De eerstvolgende 'volledige' raadsvergadering staat gepland op 29 september. Er is daarvoor nog een optie voor spoedbesluiten die niet kunnen wachten tot eind september; deze vergadering staat in optie op 8 september. Benieuwd naar alle activiteiten van de gemeenteraad na het zomerreces? Kijk dan zeker even naar de kalender op de website van de raad: https://raad.oude-ijsselstreek.nl/kalender/2022/


De gemeenteraad van Oude IJsselstreek wenst al onze inwoners een hele fijne en zorgeloze vakantie toe. We zien u graag na de vakantie weer terug op de publieke tribune bij één van onze vergaderingen. Heeft u in de tussentijd een dringende vraag voor de raadsleden/fracties of wilt u iets onder de aandacht brengen van de gemeenteraad? Mail dan naar griffie@oude-ijsselstreek.nl