De raad op werkbezoek bij Wonion

Gepubliceerd op: 29 juni 2022 09:06

Op woensdag 15 juni ging de gemeenteraad van Oude IJsselstreek op bezoek bij Wonion in Ulft. Wonion is een wooncorporatie die zorgt voor goede en betaalbare woningen in onze gemeente. De raad was uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan het kantoor op het DRU Industriepark.

Als maatschappelijk georiƫnteerde organisatie staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Wonion. We moeten met z'n allen zuinig zijn op onze aarde en alles wat daarop leeft. Deze missie sluit goed aan bij de doelen van de gemeenteraad. Om een zo duurzaam mogelijke woningvoorraad te bereiken, worden er energiezuinige woningen gebouwd. Daarnaast worden bestaande woningen aangepast, zodat deze ook minder energie verbruiken. Dit alles wordt gerealiseerd terwijl er rekening wordt gehouden met de leefbaarheid en de voorzieningen in de wijk. Comfortabel, betaalbaar en duurzaam wonen voor de inwoners van de gemeente staat voorop.

Betaalbaarheid
Naast duurzaamheid heeft betaalbaarheid grote prioriteit bij Wonion. Het leven wordt steeds duurder
en dat merken we allemaal in onze portemonnee. Betaalbaar kunnen wonen is daarom van groot belang. Verduurzaming speelt hier een rol in omdat dat de woonlasten kan drukken. De gemeenteraad hoorde dat Wonion altijd maatwerk probeert te leveren. Dit doen ze door in gesprek te gaan met bewoners, waardoor gezamenlijk eigenlijk altijd wel een oplossing gevonden wordt. Het doel van de organisatie is dan ook om maatwerk te blijven leveren in de toekomst.

Het bezoek
Wethouder Ben Hiddinga was ook aanwezig bij dit werkbezoek van raadsleden en fractieassistenten. Na soep met een broodje nam iedereen plaats in de vergaderzaal, waar Naam Achternaam een presentatie gaf. Er was voldoende tijd om vragen te stellen en daar werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. De raad kreeg veel duidelijkheid over de organisatie zelf, de actuele stand van zaken, specifieke situaties en ontwikkelingen in de markt. Wonion heeft ook mooie plannen kunnen delen met de raad tijdens dit leerzame en nuttige bezoek.