Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Oude IJsselstreek

Gepubliceerd op: 08 november 2023 09:11

Na drie eerdere succesvolle cursusreeksen organiseert de gemeenteraad van Oude IJsselstreek in januari en februari van 2024 weer de gratis cursus Politiek Actief! De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Dus zie jij jezelf al helemaal zitten in onze mooie raadszaal? Of ben je vooral benieuwd wat raadsleden nu eigenlijk doen? Meld je dan aan vóór vrijdag 8 december 2023!

Is deze cursus ook voor mij bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Maar ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus zeer geschikt.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Onder de (gast)docenten bevinden zich onder andere burgemeester Otwin van Dijk, griffier Marco Looman en verschillende raadsleden. Uiteraard ontmoeten de deelnemers lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Cursusdata

De cursusdagen zijn: 17, 24 en 31 januari, en 28 en 29 februari. Elke avond (met uitzondering van de laatste) begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Er is plek voor 25 cursisten, dus meld je snel aan via griffie@oude-ijsselstreek.nl!