Gerard Wildenbeest

Raadslid Actief sinds 17 mei 2018 Bekijk pagina

Algemeen

Marktstraat 32
7064 AX Silvolde
06-16306806

Gerard Wildenbeest ontving 28 maart 2018 een Koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als raadslid.

 

Hallo! Ik ben Gerard Wildenbeest. Geboren en getogen op de plek waar ik nu woon; onderaan de Marktstraat in Silvolde. Ik woon hier nu samen met mijn vrouw Ans, die op het moment van schrijven nog bij de Woelwaters in Ulft werkt, maar na de zomer van 2022 stopt na 45 jaar onderwijs. Ikzelf ben in januari 2021 - na 43 jaar Praktijkonderwijs bij Prakticon in Doetinchem en de laatste 16 jaar bij Symbion in Didam - gestopt en geniet inmiddels heerlijk van mijn vrije tijd.

Met klussen in ons oude huis, tuinieren, fietsen, met de caravan erop uit trekken en natuurlijk het raadslidmaatschap namens Lokaal Belang weet ik mijn vrije tijd uitstekend te vullen. Eerder moest dat allemaal naast je gewone baan, maar ik kan nu fijn overdag mijn stukken lezen en nog eens ergens naartoe om een situatie te bekijken.

Toen in de vorige eeuw 2 leden van S2000 kwamen vragen of ik niet bij ze aan wilde sluiten, voreg ik mij of dit wel wat voor mij zou zijn. Maar zie: na ruim 20 jaar vind ik het nog steeds leuk. Mijn speciale interesse gaat uit naar het Sociaal Domein. Ik ben heel blij met hetgeen we in de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling samen hebben bereikt. Er is door de ambtenaren, portefeuillehouders en de raadsleden heel hard gewerkt aan de jeugdzorg, WMO, het meedoen-beleid, subsidiebeleid en last but not least na de uittreding bij Laborijn de oprichting en invoering van STOER!.

Sinds het ontstaan van de gemeente Oude IJsselstreek zijn we bezig met de huisvesting van ons onderwijs. Het voortgezet onderwijs is voorzien van nieuwe, moderne gebouwen. In Varsseveld en Terborg staan nieuwe gebouwen voor het basisonderwijs. Gendringen en Silvolde staan op stapel en ik hoop dat er de komende 4 jaar ook duidelijkheid komt voor Etten en Ulft Zuid, Marischool en Woelwaters. Gebouwen waar modern, inclusief onderwijs gegeven kan worden én die multifunctioneel zijn.

Lokaal Belang is een partij die er probeert te zijn voor alle inwoners en dan is het fijn dat er zo'n gevarieerde fractie staat. Veel totaal verschillende mensen die samen proberen het beste te doen voor alle inwoners van Oude IJsselstreek.

Nevenfuncties

 

 

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 17 mei 2018 Raadslid, Lokaal Belang
  • Actief sinds 02 jun. 2022 Commissielid, Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling (MO)
  • Actief sinds 17 mei 2018 Gemeenteraadslid, Gemeenteraad
  • Actief sinds 30 jun. 2022 Lid, St. Idinkbos en Paasberg

2022

  • 17 mei 2018 - 16 mrt. 2022 Commissielid, Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling (MO)

2018

  • 01 jan. 2017 - 29 mrt. 2018 Commissielid, Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling (MO)
  • 03 jan. 2005 - 29 mrt. 2018 Raadslid, Lokaal Belang
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens